Meniu principal

Alegeri în Israel: Luptă strânsă între Ganz și Netanyahu

După încheierea votării la urne în toată țara și după o campanie electorală furtunoasă, posturile de televiziune israeliene au prezentat astă-seară, marți, previzibilele rezultate ale alegerile pentru cel de-al 21-lea Knesset.

La ora 20:00, participarea la alegeri a fost de 61,3%, sau 3.884.636 persoane. Aceasta este o ușoară scădere față de cifra corespunzătoare din 2015, când participarea la vot a fost de 62,4%.
Fiecare eșantion a inclus zeci de secții de votare din întreaga țară, care au fost amplasate alături de secțiile de votare reale, pentru a reflecta compoziția și amestecul populației și dreptul de vot în Israel. Imaginea reflectată în eșantion încearcă să reprezinte, pe cât posibil, imaginea votului adevărului în alegerile pentru Knesset, similar cu anchetele realizate înainte de ziua alegerilor.
După numărarea voturilor reale de către membrii fiecărei secții de votare, rezumatele rezultatelor vor fi transmise comisiilor regionale de alegeri și de acolo Comitetului Electoral Central. Rezultatele reale vor sosi pe tot parcursul nopții până se va forma imaginea finală a mandatelor, care vor forma următorul Knesset.
După aproximativ o săptămână de la publicarea rezultatelor, președintele statului Israel va încredința sarcina formării guvernului unui membru al Knesset-ului după consultarea șefilor fracțiunilor și examinarea șanselor de formare a unui guvern de către fiecăre dintre cei mai importanți candidați.
Este important de remarcat că rezultatele oficiale și finale vor fi cu siguranță publicate, prin lege, până la opt zile după alegeri.

Conform Canalul 12 al TV, acestea sunt rezultatele previzibile:

Albastru, Alb: 37

Likud: 33

Kulanu: 4

Hadash-Taal: 6

Noua Dreaptă: Nu trece pragul

Zehut: Nu trece pragul

Balad-Raam: 6

Yisrael Beiteinu: 5

Gesher: Nu trece pragul

Partidul Muncii: 6

Meretz: 5

Uniunea Partidelor de dreapta: 5

UTJ: 7

Shas: 6

Rezultatele site-ului de știri YNET:

Anima News

  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
    1
    Share


Lasă un răspuns