Meniu principal

1 Decembrie, sub genericul ”Patria mea: România ! O unică țară, un talentat popor, un grai minunat”

Ca în fiecare an, Asociația ”Mihai Eminescu”- Viena a celebrat Ziua Națională a țării noastre printr-un spectacol omagial, la care au fost invitați să ia parte membrii comunității românești din capitala Austriei.

Este posibil ca imaginea să conţină: 3 persoane, oameni în picioare


Astfel, la data de 29.11.2019, ora 19.00 în frumoasa sală de spectacole de la Haus der Begegnung Mariahilf, Königseggasse 10, 1060 Viena s-a desfășurat un concert dedicat Zilei de 1 Decembrie, sub genericul ”Patria mea: România ! O unică țară, un talentat popor, un grai minunat”.

Este posibil ca imaginea să conţină: 2 persoane, oameni în picioare şi costum

A asistat un numeros public, format din copii, tineri și maturi, din cetățeni români și străini, din reprezentanți ai mass media din țară și din Republica Moldova.
În rândurile celor prezenți am remarcat pe părintele N. Dura, părintele paroh al Bisericii din Simmering, reprezentanți ai Ambasadei și Consulatului României, pe parlamentarul austriac dr. Harald Troch, prieten al comunității românești și mulți alții.

Este posibil ca imaginea să conţină: 3 persoane, oameni în picioare şi costum


Cu acest prilej, Formația ”Lăutarii” din Chișinău, condusă de maestrul Corneliu Botgros precum și cunoscuții interpreți de muzică populară Ion Paladi, Mioara Velicu, Valentin Sanfira și Mihaela Tabura au oferit un recital extraordinar, moderat de îndrăgitul Daniel Buzdugan.

Este posibil ca imaginea să conţină: 4 persoane, oameni pe scenă, oameni cântând la instrumente muzicale şi interior
Este posibil ca imaginea să conţină: 2 persoane, oameni pe scenă şi oameni cântând la instrumente muzicale
Este posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană, barbă


Cu acest prilej, Excelența Sa, Bogdan Mazuru, Ambasadorul României la Viena a rostit o scurtă alocuțiune, marcând însemnătatea evenimentului. Salutând pe cei prezenți, domnia sa a adus mulțumiri doamnei Laura Hant pentru consecvența cu care organizează asemenea evenimente culturale pentru comunitatea românească, și a încheiat spunând că speră ca și acesta să se bucure de aprecierea participanților.
În continuare, a luat cuvântul domnul dr. Harald Troch, membru al Parlamentului Austriac, care a dorit să transmită salutul său din partea Primarului Vienei, excelența sa, domnul Michael Ludwig, care nu a putut să fie prezent, dar care asigură comunitatea românească de tot sprijinul său.

Este posibil ca imaginea să conţină: 5 persoane, oameni pe scenă, oameni în picioare şi mulţime
Este posibil ca imaginea să conţină: 5 persoane, persoane zâmbind, oameni pe scenă şi oameni în picioare


În final, Laura Hant, președintele Asociației Mihai Eminescu Viena a punctat însemnătatea acestor manifestări și dorința ca membrii comunității românești să păstreze legăturile cu Romania, cu familiile și spiritualitatea românească. De asemenea, a mulțumit oaspeților veniți din Serbia, domnul Daniel Răduț, Presedintele Fundatiei “Protopop Traian Oprea”.
Multumiri alese Ministerului pentru Românii de Pretutindeni pentru sprijinul acordat, Ambasadei României la Viena și partenerilor noștri la acest eveniment.
Spectacolul s-a bucurat de un real succes, punctat de umorul prezentatorului, Daniel Buzdugan, spectatorii dansând pe ritmurile melodiilor interpretate de artiști.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  


Lasă un răspuns